Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ την θερινή περίοδο


Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ την θερινή περίοδο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ την θερινή περίοδο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα πρόληψης και συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους...



Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί ήδη από τις αρχές Ιουνίου ελέγχους διακίνησης και εμφανείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσει την έκδοση αποδείξεων την ακριβή απόδοση του οφειλόμενου ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», έλεγχοι του ΣΔΟΕ που έχουν αρχίσει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα σε μια σειρά από τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, αλλά και η Μήλος και άλλα, κατέδειξαν μεγάλες φορολογικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ έλεγξε περίπου 550 επιχειρήσεις και εντόπισε περίπου 400 παραβάτες, με σύνολο 14.130 παραβάσεων.

Όλα τα γνωστά κλαμπ, μπιτς μπαρ, αλλά και ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και κάθε είδους τουριστική επιχείρηση περιλαμβάνονται στη λίστα των επισκέψεων των ελεγκτών του ΣΔΟΕ. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι παραβάσεις αφορούν μη έκδοση αποδείξεων και μη απόδοση ΦΠΑ.

Στους παραβάτες θα καταλογιστούν πρόστιμα, που υπολογίζονται σε 6,5 με 7 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τον νέο φορολογικό νόμο θα χάσουν μεταξύ άλλων για φέτος και το αφορολόγητο όριο των 10.000 ευρώ, που προβλέπεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κάτι που βεβαίως έχει σημασία κυρίως για τους μικρότερους παραβάτες. Εξάλλου, η μη έκδοση αποδείξεων συνιστά πλέον και ποινικό αδίκημα και έτσι οι ελεγκτές θα στέλνουν στο εξής σχετικές μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα.

tanea


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου