Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ηχηρό και Ξεκάθαρο "όχι" του Σαμαρά στον εκβιασμό


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τη "συναίνεση" που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι από την αντιπολίτευση δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία. 
Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να«υπογράψει» ότι συναινεί στην εκτέλεση του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Εγώ δεν αλλάζω θέσεις, δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών» τόνισε ο...
Αντώνης Σαμαράς, μέσα από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Με τον τρόπο αυτό απάντησε για μία ακόμα φορά τις τελευταίες ημέρες στις πιέσεις της Κομισιόν προς την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει, ακόμη και εγγράφως, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στα νέα μέτρα.
Ο κ. Σαμαράς αντέστρεψε μάλιστα το ερώτημα όσον αφορά στις δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, καθώς και των υπολοίπων που ήταν στην ίδια γραμμή με τον κοινοτικό επίτροπο, την απειλή δηλαδή ότι δεν θα εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου.
«Αν εμείς υπογράψουμε για την 5η δόση, ο κύριος Όλι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την πολιτική του Παπανδρέου θα πάρουμε την 6η και την 7η δόση;» έθεσε το ερώτημα από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου