Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ήρθε το τέλος του.

Χάνει πλήρως τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα ο Γ. Παπανδρέου και, καθώς η κυβέρνησή του καταρρέει, αρχίζει τις παρεκτροπές σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία. Προκειμένου να φέρει σε πέρας τα (επικίνδυνα για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία) σχέδιά του, ο πρωθυπουργός δίνει πλέον την εντύπωση ότι κινείται χωρίς... φρένα και, ξεχνώντας την πολυδιαφημισμένη «δημοκρατική κουλτούρα» του, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε σειρά κατασταλτικών μεθοδεύσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη με δική του εντολή «ετοιμάζονται» τα ΜΑΤ να... αναλάβουν δράση κατά των «Αγανακτισμένων» και των άλλων διαδηλωτών που από σήμερα το πρωί ξαναβγαίνουν στους δρόμους κατά του Μεσοπρόθεσμου, με πολιτικό αίτημα πλέον να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου. Αύριο Τετάρτη, άλλωστε, πραγματοποιείται ...
γενική απεργία και στο Μέγαρο Μαξίμου τρέμουν τη διαφαινόμενη επιτυχία της, όπως επίσης έχουν καταληφθεί από πανικό μπροστά στην κοσμοπλημμύρα που ετοιμάζεται να κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε, άλλωστε, να εκβιάσει την κοινωνία και το κόμμα του για άλλη μια φορά με τη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, δείχνοντας όμως ότι βρίσκεται οριστικά εκτός πραγματικότητας. Αυτό το ομολογούν πια και οι βουλευτές και τα στελέχη του που έχουν έρθει σε αδιέξοδο φοβούμενοι για το τι θα γίνει με τη Βουλή περικυκλωμένη τις ημέρες που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα. Ηδη αγανακτισμένοι πολίτες διαφόρων περιοχών (όπως στην Πιερία, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Ηλεία, στα Δωδεκάνησα κ.α.) στέλνουν και εξώδικα στους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας τους ακόμη και με ποινικές διαδικασίες να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.

Ετσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται είτε να το καταψηφίσουν είτε (για να είναι «συνεπείς» με την κομματική τους συνείδηση) να παραιτηθούν, πριν από τη συζήτηση, από τη βουλευτική τους έδρα. Πάντως και στη μια και στην άλλη περίπτωση είναι κοινός τόπος ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. Γι' αυτό στο παρασκήνιο ξεκίνησαν και οι εσωκομματικές παρεκτροπές προκειμένου να λειτουργήσει ως «λόχος» η Κοινοβουλευτική Ομάδα και, παρά τις διαφωνίες, τελικά να ψηφίσουν όλοι «ναι».

Είναι τέτοια μάλιστα η κατάσταση, που το Μαξίμου άρχισε και το... κρυφτούλι με τις ημερομηνίες που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, με την αφελή ελπίδα ότι θα μπορέσουν να «μπερδέψουν» τους «Αγανακτισμένους» πολίτες που θα πολιορκήσουν τη Βουλή. Μέχρι στιγμής πάντως στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου