Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καλώς μας ..μπήκε, με 23% στα..σουβλάκια.

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και μαζί του φέρνει την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης. Το υπουργείο Οικονομικών δεν πήρε πίσω το μέτρο παρά την στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, που αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, και έτσι από σήμερα οι τιμές μετατάσσονται στο νέο συντελεστή.
Έτσι από σήμερα στο 23% φτάνουν: το αεριούχο νερό, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα έτοιμα ροφήματα, όπως καφές, τσάι και σοκολάτα, τα αναψυκτικά, όλα τα προϊόντα που παρέχονται μέσω της εκμετάλλευσης καφενείων, ζαχαροπλαστείων, καφετεριών, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων κλπ.
Στον μειωμένο συντελεστή παραμένουν: τα τυποποιημένα είδη διατροφής (κονσέρβες, έτοιμες σαλάτες, γιαούρτια κλπ), το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα βουτήματα, οι παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία (καθότι δεν καταναλώνονται επί τόπου), όπως επίσης και οι παραδόσεις φαγητού από κυλικεία εντός σχολείων, νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας (στην περίπτωση που δεν καταναλώνονται επί τόπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου