Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το πήραμε το…μήνυμα

«Έτοιμοι για γιορτή και… για πόλεμο!». Μην σπεύσει κανείς να τον χαρακτηρίσει προφητικό. Όσοι ασχολούνται έστω και λίγο από κοντά με το βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο εξ αρχής κατάλαβαν που πάει η λέξη «πόλεμος». Σχεδόν αμέσως το κατάλαβαν όλοι! Η διαιτησία του Κύρκου από την πρώτη κιόλας παρουσία του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λίγκα ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν στο Αγρίνιο τα… χοντρά κεφάλια.

Ο Τίτορμος δεν προσκύνησε και έπρεπε με κάθε τρόπο να τιμωρηθεί. Εμείς μπήκαμε στην μεγάλη κατηγορία με ένα γήπεδο-στολίδι, με μια φιλοξενία άψογη, με μπάντες να παίζουν, με ένα πέταλο όπου δεν άναψε ούτε μισό καπνογόνο, με γεμάτες εξέδρες.
Οι άλλοι μας περίμεναν με… Κύρκους και χειρουργεία. Ήθελαν με το… καλημέρα να δείξουν (και το πέτυχαν) ότι αυτό το «διαφορετικό» που πρεσβεύει ο Παναιτωλικός δεν τους αφορά! Αφού δεν ζητήσαμε δανεικούς, αφού δεν ζητήσαμε… φιλικά, αφού δεν τους δίνουμε «λευκές επιταγές» στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκας, δεν έχουμε καμιά θέση… ανάμεσα τους.
Εκεί όπου βρίσκονται η Τρίπολη, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, η Κέρκυρα. Οι Νεοσμυρνιώτες ως… καλά παιδιά που είναι το πήραν το δωράκι τους. Οι «κυανοκίτρινοι» που αντιστέκονται πήραν το… μάθημα τους. Όμως ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς και εδώ ισχύει. Το χαστούκι του Σαββάτου όχι μόνο δεν μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά σύντομα, την Τετάρτη με τον Αστέρα, το γήπεδο θα… βράζει.
Οι παίκτες είναι τσαντισμένοι και ο κόσμος ακόμη περισσότερο. Μπήκαμε λίγο απότομα στα μεγάλα σαλόνια, αλλά μάθαμε νωρίς-νωρίς που το πάτε. Μην περιμένετε όμως προσκυνημένους στο Αγρίνιο. Το ξέραμε εξ αρχής ότι μόνοι μας θα παλεύουμε και μόνοι μας θα πετύχουμε. Ο γίγαντας ξύπνησε για τα καλά και θα το δείτε όλοι άμεσα.
Και κάτι τελευταίο για επίλογο. Παιδάκια ήμασταν και γεράσαμε βλέποντας διαιτητές από την Ήπειρο να μας σφάζουν. Έρχονται στο Αγρίνιο για να βγάλουν όλα τα κόμπλεξ τους. Όπως ο Κύρκος, από τα γνωστότερα εργαλεία της… 2ης παράγκας! Μήπως προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να το δούμε πιο ζεστά το θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου