Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιουνγκερ έδωσε το σύνθημα, για το… τραπέζι του Προκρούστη

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους θα είναι πάνω από 50%, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι χθες μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί συμφωνήθηκε "κούρεμα" 60%. Σε ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν ο Σαρκοζί παρουσίασε στον Ομπάμα "τα αποτελέσματα της συνάντησής του στο Βερολίνο στις 9 Οκτωβρίου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ" και "υπογράμμισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν μια συνολική και διαρκή λύση στις δυσκολίες της ζώνης του ευρώ, πριν από τη σύνοδο κορυφής του G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου", και ο πρόεδρος των ΗΠΑ "εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για τη στρατηγική, που χάραξαν η Γαλλία και η Γερμανία για την επίτευξη συνολικής λύσης για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ". Δηλαδή στο.. κούρεμα.
Αυτό θα έχει συγκλονιστικά αρνητικές επιπτώσεις ειδικά στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ βέβαια δεν τίθεται θέμα εκταμίευσης της 6ης δόσης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όσο και αν διαρρέει το ΥΠΟΙΚ ότι "Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα".
Στο μεταξύ σήμερα εκατοντάδες κατασχετήρια των σπιτιών τους έφτασαν σε πολίτες για χρέη προς την εφορία 10.000-50.000 ευρώ!
Αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν οι έχοντες βάλει υποθήκη το σπιτάκι τους είναι, ότι αυτή έχει μεταφερθεί ως εγγύηση σε ξένους πιστωτές και θα έρθει η στιγμή που θα τους το πάρουν… άγνωστοι τραπεζίτες. Απλά το θέμα τραινάρεται διότι δεν πρέπει να πέσουν όλα στο τραπέζι του Προκρούστη της περιουσίας των πολιτών.
Τα λεφτουδάκια σας τα βγάλατε από τις τράπεζες; Oxι; εσείς θα ..χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου