Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Έκανε αίσθηση η τελευταία μαχητική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας... μήπως είναι αυτός ο ηγέτης που μπορεί να συσπειρώσει την κεντροαριστερά;Η κεντροαριστεροί ψηφοφόροι φαίνεται να απλώνουν γέφυρες μετά την τελευταία αντιπολιτευτική δυναμική που έχει προβληματίσει την κυβέρνηση GAP.
Είναι η νέα ηγετική μορφή που παρουσιάζει  η αντιμνημονιακή-αντιπολιτευτική τακτική του νεαρού πολιτικού της αριστεράς,
του Αλέξη Τσίπρα.
 Οι φόβοι που τυχόν είχαν, πολλοί από αυτούς, όπως τα εμφάνιζαν τα ΜΜΕ για κάποιες συνιστώσες, αρχίζουν σιγά-σιγά και σταθερά να αμβλύνουν την φοβική αυτή στάση για το ΣΥΡΙΖΑ και να δείχνουν ότι ενθαρρύνονται οι ελπίδες τους στην νέα δυναμική και στις ηγετικές  ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει ο νεαρός αρχηγός. Η εντύπωση αυτή φαίνεται να αρχίζει να γίνεται  κοινή απόφαση του λαϊκού κινήματος για την διέξοδο από τη κρίση με ένα κοινό μέτωπο κάτω από ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι κατ΄ ανάγκη ιδεολογικής πλατφόρμας.  Ίσως αν η απόφαση αυτή γίνει αποδεκτή, με ευρεία συμμετοχή ανένταχτων και άλλων ορφανών πολιτικών τάσεων, έστω για προσωρινή συμμαχία ενάντια στο κατεστημένο, σε ένα κοινό μέτωπο αγανακτισμένων πολιτών, ίσως έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα.
Ο ιδεολογικός κατακερματισμός των συναθροισμένων σε πορείες και πλατείες δεν έχουν εκείνα τα ισχυρά αποτελέσματα που να μπορούσαν να ταράξουν το σύστημα. ...
Τούτη την ώρα δεν υπάρχουν (ή δεν θα πρέπει να υπάρχουν) στείρες ιδεολογίες και πολιτικές διαφορές. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει ισοπεδώσει όλα. Είναι επικίνδυνη και πρέπει να πέσει.

Η κατάντια που έχει φθάσει η πολιτική ζωής της χώρας, η εξαθλίωση των νοικοκυριών είναι οριζόντια  και επηρεάζει όλη την κοινωνία.
Αυτό έχει προβληματίσει τους περισσότερους πολίτες που αναζητούν μία νέα ηγετική μορφή για να εμπιστευτούν ικανό και άφθαρτο  που θα ενώσει την αγανάκτηση κάτω από μία κοινή ομπρέλα μέτωπο ενάντια στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο.

Ακολουθεί μία πολύ καλή ανάρτηση από το Olympia




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα «κρύα του λουτρού» άφησε ο Τσίπρας τον Παπανδρέου!

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ κάνουν λόγο για αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ξεκίνησε τα γενικόλογα και τις αναφορές στον τρόπο που θα διαπραγματευθεί στην Ευρώπη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε επιθετικά ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν θα πάει σε εκλογές, ζητώντας του να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο άμεσα, να αποσυρθεί από πρωθυπουργός, αλλά και να προκηρύξει άμεσα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Δεν πάω σε εκλογές αν δε βρεθεί λύση». Ο Τσίπρας απάντησε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός της χώρας να βλέπει πρώτα τους καναλάρχες και μετά να συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς!
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μόλις ο Γ. Παπανδρέου άρχισε να μιλάει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη (λες και πλέον υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τη Γερμανία και τη Γαλλία να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας ζητώντας ακόμα και μόνιμη τρόικα στην Ελλάδα), ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εφόσον δεν πάει σε εκλογές, δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουν τίποτα παραπάνω, από τη στιγμή που ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, γι΄ αυτό και η συνάντηση διήρκησε ελάχιστα λεπτά!
Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
«Εξήγησα στον Πρωθυπουργό, ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας. Την ώρα που μιλάει ο λαός, την ώρα που ο λαός στους δρόμους όλης της Ελλάδας δίνει μια νέα λαϊκή εντολή ο Πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Να τον σεβαστεί, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.
Εξήγησα επίσης στον Πρωθυπουργό, ότι είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.
Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι είναι προσβλητικό και επικίνδυνο να στοχοποιεί όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ως συντεχνίες και είναι διχαστικό και επικίνδυνο να περιφρονεί τα 11.000.000 Ελλήνων που απαιτούν αλλαγή πολιτικής.
Ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα είναι όπλο θετικό για τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η ισχύς του λαού μας και η δημοκρατία.
Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχισθεί η συζήτηση και η ενημέρωση. Ενδεχομένως να έχουμε το επόμενο διάστημα αυτή την ευκαιρία.
Αυτό που θέλω εγώ να τονίσω είναι ότι ετούτη την ώρα συγκρούονται δυο Ελλάδες.
Η Ελλάδα της υποταγής, η Ελλάδα της μιζέριας, των καρτέλ, της διαπλοκής και του παρασκηνίου και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της προκοπής.
Αυτή η δεύτερη Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου